Overgewicht, emotioneel eten en eetbuien

  • Wens je begeleid te worden naar een gezondere eet- & leefwijze
  • Is regelmaat geen evidentie voor jou
  • Zou je graag wat meer evenwicht vinden in jouw leven
  • Heb je een complexe relatie met eten
  • Herval je telkens in hetzelfde patroon
  • Zijn er momenten dat je naar eten grijpt terwijl je geen honger hebt
  • Heb je het gevoel dat je de controle over jouw eetgedrag verloren bent

Wens je op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw eetprobleem en ben je bereid om ook verder te kijken dan louter voeding (stress, slaap, zelfbeeld,…) dan kan ik jou hierbij helpen!

Diabetes (Diabeteseducator) en cholesterol

    Vertrekkend vanuit jouw eetpatroon en gewoonten bespreken we hoe we jouw leefstijl geleidelijk kunnen aanpassen zodat de bloedresultaten positief evolueren. Hierbij leer je, met een aantal kleine aandachtspunten, hoe je de opname van suiker/cholesterol in jouw lichaam kan beïnvloeden en onder controle houden. Samen werken we aan een blijvend positief resultaat.

    Voedselovergevoeligheden (incl. low FODMAP–dieet)

    Onder voedselovergevoeligheden verstaan we zowel voedselallergieën als voedselintoleranties. Echter, de aanpak en begeleiding ervan is verschillend. Zowel bij allergieën als bij intoleranties bestaat er geen sluitende test om de diagnose te stellen. Jammer genoeg circuleren er testen waaruit foute conclusies getrokken worden.

    Daarom is het belangrijk om bij voedselallergie(ën) te vertrekken vanuit een grondige bevraging en analyse van uw eet- & leefgewoonten (de anamnese), hierbij de optredende klachten juist te interpreteren, eventueel een bevestiging van vermoeden te doen via de juiste test om een degelijk behandelplan op te kunnen maken en u te begeleiden naar een symptoomvrijer leven.

    Bij voedselintoleranties hebben we o.a. te maken met klachten zoals opgeblazen gevoel, buikkrampen, verstoorde stoelgang consistentie, winderigheid… Ook hier is een grondige anamnese en interpretatie prioritair. Vaak is er sprake van prikkelbaar darmsyndroom (PDS) en zal in eerste instantie gewerkt worden aan de kwaliteit van de voeding en een regelmatig en evenwichtig eet- & leefpatroon. In tweede instantie kan een low FODMAP dieet noodzakelijk zijn.

     

    Wens je meer informatie, neem gerust vrijblijvend contact op.

    Wandelsessies

    Groepspraktijk Loppem